Begin 2014 is Studio 149 gestart door mij, Maurice Hampsink. Ik heb jarenlang ervaring opgedaan bij diverse grafische bureaus, met als laatste Wegener Media, waar ik als senior-designer op de studio in Nijmegen werkzaam ben geweest. Toen ik daar te horen kreeg dat ik boventallig zou worden verklaard had ik subiet het plan om mijn eigen grafisch ontwerpbureau te starten. Wat een onderneming!

Ik ben verzot op mooie lettertypes en altijd bezig met vorm en kleur. Boeken, magazines, websites… is er iets nieuws, altijd even kijken, voelen, ruiken! Je zou kunnen zeggen dat ik van mijn hobby mijn vak heb gemaakt. Als het conceptmatig dan ook nog klopt ben ik helemaal gelukkig.

Bij ieder nieuw project denk ik ook gelijk al aan het eindprodukt. Wat zal bijvoorbeeld de papiersoort zijn bij drukwerk en hoe kan ik daar rekening mee houden bij het vormgeven? Belangrijk om teleurstellingen te voorkomen! Ontwerpen (met name de foto’s) die worden gedrukt op krantachtig papier vereisen immers een heel andere voorbewerking dan ontwerpen die op een gladdere papiersoorten worden gedrukt.

Ook webdesign is een passie van mij. Het maken van een mooie website vind ik helemaal geweldig. Ervoor zorgen dat die website goed gevonden wordt in Google, maar ook dat de site aansluit bij de reeds bestaande huisstijl van de klant zijn dan mooie uitdagingen.

De studio bevindt zich in Arnhem, waar het bruist van de creativiteit en kunst & cultuur met o.a. het Modekwartier, ArtEZ (de hogeschool voor de kunsten), Introdans en Phion. Kom eens langs voor een kop koffie!

Wist je dat...

...ik graag twee keer in de week aan het hardlopen ben? Al rennende, over de heuvels van de Veluwe of door de uiterwaarden langs de IJssel of de Rijn, geniet ik van de natuur en maak ik mijn hoofd leeg. Regelmatig heb ik 'n ontmoeting met wild zwijn(en), ree of hert!

...ik een driejarige opleiding 'Antiekhandel' in Antwerpen heb gevolgd? Alle facetten van de antiek- en kunsthandel kwamen aan bod en uiteindelijk heb ik de opleiding met succes afgerond d.m.v. uitgebreide objectstudies die we dienden te verdedigen.

...ik verzot ben op (kunst)boeken? Monografieën van kunstenaars of catalogi van tentoonstellingen zijn mijn favorieten. Altijd dol op snuffelen in een antiquariaat om te kijken of we nog 'schatten' kunnen vinden, of een koopje kunnen scoren bij de Kringwinkel!