Wim Daniëls (Aarle-Rixtel, 1954) is een veelzijdig auteur en taalkundige. Wim studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en behaalde zijn doctoraat in de taalkunde.

Hij legt complexe taalverschijnselen op een begrijpelijke manier uit aan een breed publiek. Zijn boeken hebben vaak een humoristische noot, wat hem een geliefde schrijver maakt. 

Bekende boeken zijn De Dikke Daniëls, Familie en Het wonderbaarlijke verhaal van een stille avonturier. Naast schrijven treedt Wim op in theaters en presenteert af en toe een tv-programma. 

Regioschrijver: Martijn Stevens
Martijn Stevens groeide op in Gennep, waar hij leerde flierefluiten in optima forma. Studeren lag hem niet; Martijn heeft ruimte genomen om de levensschool te verkennen. Filosoferen en fantaseren, met zijn dagelijkse leven als decor bleken de fundering voor zijn boeken.

In 2021 bracht hij maar liefst twee boeken uit: DichterMIJ en Tussen haring, wiet en hemaworst. In 2022 verscheen zijn derde boek Spiritus. Hoe hij het voor elkaar gekregen heeft om in 14 maanden tijd drie boeken uit te brengen, ontdek je in het voorprogramma van deze avond!

Boek & Praat
Bij Boek & Praat ontmoet je de schrijver van je favoriete boek. Luister naar zijn of haar verhaal en stel je vragen. Na afloop is er de gelegenheid om een boek te laten signeren.
Vooraf ontmoet je een schrijver uit de regio, die je wordt voorgesteld door Schrijverscollectief De Kneep. 

Leden van BiblioPlus krijgen korting. Vraag ernaar bij je eigen bibliotheek of kijk op de website van BiblioPlus. 

In samenwerking met BiblioPlus, Schrijverscollectief De Kneep en Boekhandel Readshop Cuijk. Verder in de reeks: Jaap Robben (21 november), Cobi van Baars (16 januari) en de Debutantenavond (26 maart).

MUZIEK
#00AAAA

JEUGD
#ea4c95

FILM
#007300

MUSICAL
#823c92

TONEEL
#72181f

MUZIEKTHEATER
#5875dc

SPECIAL
#767682

DANS
#e79696

CABARET
#ffd200

SHOW
#ff7142

HUISSTIJL ROOD

GENRENAAM

GENRENAAM

WO 6 MRT

Concert

Madres Paralelas

Filmtheater

Madres Paralelas van Pedro Almodovar, Spanje 2021, 120 minuten.

FILM

KAARTEN

INFO