Xenikos website

Xenikos website
Xenikos BV ontwikkelt een medicijn, ‘T-Guard®’, gebaseerd op de werking van antilichamen, dat het immuunsysteem van patiënten kan ‘resetten’, door snel en efficiënt ongewenste T-cellen te vernietigen. Het medicijn kan worden gebruikt voor de behandeling van afstoting na een transplantatie, en kan ook effectief zijn bij een aantal auto-immuunziekten. Diverse partners, waaronder het UMC St. Radboud zijn hierbij betrokken.

In nauwe samenwerking met Ypke van Oosterhout, PhD en CEO van Xenikos, heb ik de responsive website vormgegeven en vervaardigd. Hierbij heb ik gelet op de reeds bestaande huisstijl en deze geïntegreerd in een ontwerp dat hierbij aansluit, met hier en daar wat toevoegingen. De kleuren oranje en grijs geven de site een rustige uitstraling, passend bij het onderwerp, maar maken deze toch niet saai. Door voor de koppen een schreefletter te gebruiken (Georgia) krijgt de site een menselijke en warmere connotatie.

Omdat de ontwikkeling van het medicijn niet stilstaat worden er regelmatig nieuwsberichten geplaatst, en ‘oude’ komen dan in een archief terecht, maar zijn nog steeds te raadplegen.

Bekijk project