Van ‘t Lindenhoutmuseum

Van ‘t Lindenhoutmuseum
Het Van ‘t Lindenhoutmuseum in Nijmegen omvat allerlei objecten en documenten over 150 jaar historie van de Weezeninrichting Neerbosch tot Kinderdorp Neerbosch. Neerbosch was een volledig zelfvoorzienend dorp waar kinderen leefden die door allerlei omstandigheden een korte of lange tijd niet bij hun ouders konden wonen.

Voor het museum heb ik een nieuw logo ontworpen dat geïnspireerd is op een oud beeld dat ook in het museum staat. Drie kinderen staan hier met de rug naar elkaar toe en geven elkaar op deze wijze als het ware steun. De ondergrond van de website is donkergrijs, en verwijst naar de historie en het verleden, die letterlijk op de achtergrond ligt. Hieruit komt het logo naar voren als een helder en puur blauw licht, de kinderen zijn zuiver en onschuldig.

Ik heb eerst een functioneel en grafisch ontwerp gemaakt en vervolgens een template gebouwd in Joomla!, waarna ik deze helemaal heb ingericht. Er zitten een aantal bijzonderheden in waaronder de pageturn linksbovenin waarachter een link schuilgaat van het Regionaal Archief Nijmegen en de aparte scrollbar in het blauwe vlak op de homepage. Verder bevat de site ‘standaard’ functionaliteiten zoals een contactformulier, een slider en een lightbox. Omdat de site in het content management systeem Joomla! is gebouwd kan de deze actueel gehouden worden door medewerkers van het museum zelf die een inlog hebben om bijv. nieuwsberichten te plaatsen.

Bekijk project