GrenzenLos magazine

GrenzenLos magazine
In de zomer van 2014 werd Studio 149 door Emergo Publications gevraagd om de restyle en de vormgeving op zich te nemen van GrenzenLos. Dit magazine wordt vier keer per jaar uitgegeven in twee edities, een Duitse en Nederlandse, en verschijnt in de grensstreek van Nordhorn tot Venlo. In het magazine vindt men onder andere wetenswaardigheden over de grensregio, een activiteitenagenda, interviews met ‘grenzenloze’ grensbewoners en is er ruimte voor zakelijke berichten.

Voor de heading heb ik gekozen voor het lettertype Patua One in een heldere ‘grenzenloze’ kleur blauw, met een vleugje geel die de blauw iets warmte geeft. De getekende blokken, met hoeken die niet allemaal even recht zijn, zorgen voor een speels effect. Zo is e.e.a. toch afgekaderd, maar niet volledig ingekaderd.

De lettertype families Capita en Encode vullen elkaar geweldig aan in het binnenwerk en hiermee kunnen we eindeloos varieren, maar zorgen we toch voor uniformiteit en herkenbaarheid. De kleur blauw wordt in het binnenwerk aangevuld met lichtbruin voor het contrast.

Verder neem ik ook een deel van de vormgeving van de advertenties voor mijn rekening.

Regelmatig komen we met het team van GrenzenLos bij elkaar om het magazine inhoudelijk en marketingtechnisch te verbeteren om het zo nog beter in de markt te kunnen zetten. Het magazine en de merkidentiteit blijven zich dus ontwikkelen de komende tijd, en er zullen nog nieuwe onderdelen aan dit project worden toegevoegd.