Over Studio 149, Maurice Hampsink

Maurice Hampsink

Studio 149: gepassioneerd, betrokken en persoonlijk

In 2014 is Studio 149 gestart door mij, Maurice Hampsink. Ik heb jarenlang ervaring opgedaan bij diverse grafische bureaus, met als laatste Wegener Media, alwaar ik als senior-designer op de studio in Nijmegen werkzaam ben geweest. Toen ik daar te horen kreeg dat ik boventallig zou worden verklaard had ik subiet het plan om mijn eigen grafisch ontwerpbureau te starten. Wat een onderneming!

Ik ben verzot op mooie lettertypes en altijd bezig met vorm en kleur. Boeken, magazines, websites… is er iets nieuws, altijd even kijken, voelen, ruiken! Je zou kunnen zeggen dat ik van mijn hobby mijn vak heb gemaakt. Als het conceptmatig dan ook nog klopt ben ik helemaal gelukkig.

Bij ieder nieuw project denk ik ook gelijk al aan het eindprodukt. Wat zal bijvoorbeeld de papiersoort zijn bij drukwerk en hoe kan ik daar rekening mee houden bij het vormgeven? Belangrijk om teleurstellingen te voorkomen! Ontwerpen (met name de foto’s) die worden gedrukt op krantachtig papier vereisen immers een heel andere voorbewerking dan ontwerpen die op een gladdere papiersoorten worden gedrukt.

Ook webdesign is een passie van mij. Het maken van een mooie website vind ik helemaal geweldig. Ervoor zorgen dat die website goed gevonden wordt in Google, maar ook dat de site aansluit bij de reeds bestaande huisstijl van de klant zijn dan mooie uitdagingen.

De studio bevindt zich in de historische en gezellige wijk Sint-Marten te Arnhem, waar het bruist van de creativiteit zo dicht bij het befaamde Modekwartier. Kom eens langs voor een kop koffie!

Wist je dat...

Wist je dat...

…Ik dol ben op hardlopen en elke week zo’n 16 km aan het rennen ben in uiterwaardengebied Meinerswijk hier in Arnhem?

Wist je dat...

Wist je dat...

…ik een boerenzoon ben, afkomstig uit het oosten van het land? Ik ben opgegroeid tussen de koeien en daarom zijn en blijven het mijn favoriete dieren!

Wist je dat...

Wist je dat...

…ik ook een grote passie voor oude kunst heb? Vooral laat-gotische/vroeg renaissance kunst spreekt mij enorm aan!